Propijte se ke štíhlosti

2. října 2010 v 11:44 |  O hubnutí.
Víte, že vláknina v naší stravě bez vody nefunguje a že bez dostatku tekutin nejde zhubnout?

Vlákninu, dřív většinou považovanou za odpad, dnes odborníci doporučují jako jednu z nejdůležitějších složek zdravé výživy.
Je obsažena v celozrnných produktech, luštěninách, zelenině a ovoci, a prospívá prvotně v zažívacím traktu. Tam urychluje střevní pohyby, pomáhá "odsunovat" nevhodné látky ven z organismu a brání vstřebávání tuků, takže v důsledku pomáhá zachovat zdravé srdce a celý oběhový systém.

S vlákninou se také mnohem lépe dodržuje redukční dieta. "Vláknina je schopna absorbovat velké množství vody. Tím vytváří v žaludku a ve střevech měkkou houbovitou hmotu, která zpomaluje využití cukrů a způsobuje pocit sytosti. Vláknina tedy představuje přirozenou obranu proti přejídání, ale bez vody zůstanou její pozitivní funkce nevyužity," říká terapeutka Gabriela Knosová z brněnského Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama